söndag 24 juni 2012

Sticka smått, sticka snabbt...

Midsommar, en utmärkt stickhelg! Har stickat färdig babykoftan med mönstret  "Uppifrånochner" av Tant Kofta och så kom önskemål om en jordgubbsmössa. Det är avkopplande att sticka, ibland nästan meditativt.












Födelsedagsdotter × 3
 

Har även firat födelsedagsbarn som fick den finaste tårtan i sex lager av sin fantastiskt duktiga tårtbakande syster.

torsdag 21 juni 2012

Läslust och midsommar val!


De log, de sa ingenting. Och den ena hade munnen full av tandkräm och den andra halvöppen mun med lite nariga läppar.
        De passade perfekt ihop.

 Är tidigt uppe på midsommaraftons morgon och med saknad läst ut Silvia Avallones "Stål". Det här är en roman jag kommer att tänka på länge. Dels på det sönderfallande patriarkala samhälle som Avallone så skickligt tecknar och på tonårsflickorna Francesca och Anna. Jag ser verkligen fram emot att läsa mer av Silvia Avallone!
Jaha, vad ska man välja av dessa?
Ibland tänker jag att jag kommer bli en riktig baglady, men så kommer jag på att vad jag tänker på egentligen är att jag släpar hem så mycket böcker från bibblan... så när jag inte har läsflyt blir bokhögarna så vansinnigt många/höga/ohanterliga.
Så vad ska jag läsa nu? Det är bara välja och vraka = )
"Människornas jord" av Ananta Toer och Matsteins "Ingenting att ångra" kanske jag ska läsa klart.
Humla på besök
Först nu känns det som att sommaren är här! 
Det är så fridfullt och ljuset är så vackert när de flesta sover gott.
Växtkraft i morgonljus

söndag 17 juni 2012

Min nya outfit på jobbet!

Bookshelf Dress designad av Maria Cornejo (från Bokhyllor av Alex Johnson).
Det här är inte riktigt min stil men vilket tyg!!

lördag 16 juni 2012

Bokmässa i år igen!

4 dagars seminariekort!!!

Temat för mässan är Norden och nordisk litteratur och det är lite extra roligt tycker jag. Ett par av mina kollegor och jag brukar "storm" läsa ny nordisk litteratur under tidig vår för att sen prata om de nya romanerna för Föreningen Norden.

Ska nu läsa seminarieprogrammet och väl planera min tid = )
Pettina Gappah, foto Ewa Wahlgren
Petina Gappah

Men 2010 var ändå året som var bäst!!
Tema Afrikansk litteratur! Vilka spännande och intressanta seminarier jag var på. Helt fantastiskt! Jag hade ofta sällskap av Petina Gappah, nja inte riktigt.. Men av någon anledning så hamnade vi bredvid varandra vid flera tillfällen. Hon skrattade nästan hela tiden och bara sprutade positiv energi omkring sig. Här kan ni läsa en krönika av Gappah.


Chris Abani











Det var många av författarna som gjorde starkt intryck på mig och bland andra så skulle jag gärna lyssnat så mycket mer på Chris Abani.

lördag 9 juni 2012

Besviken och en jäkel på sticka prov....

Pramoedya Ananta Toer
Det har varit så svårt att komma igång med mitt läsande efter Ejersbos Liberty. Plockar hem böcker från bibblan var och varannan dag, men det blir inte mycket läst. Börjar men slutar efter några kapitel, inte ens noveller som jag tycker om kan jag koncentrera mig på. Riktigt besviken blev jag när jag under min Stockholms resa tänkt läsa Laurence Cossé Drömbokhandeln. Jag tyckte verkligen inte om den... Ser att flera av de bokbloggar jag läser är så förtjusta i romanen så jag undrar om det bara är min allmänna läsovilja som visade sig? Nu har jag dessutom tänkt läsa klassiker, så nu får jag bestämma mig som jag gör när det gäller läsning i jobbet: det är bara att läsa! Valet har fallit på Pramoedya Ananta Toers Människornas jord som inleds med

Denna smala stig har redan
trampats många gånger,
men denna gång görs färden
för att bana väg. (P.A.T)

Min favvodocka har oxå passerat 50 års strecket = )
Så har jag börjat sticka Uppifrån och ner koftan... det går inte så bra... Provlappar stickar jag sällan men det var så länge sedan jag stickade en kofta (säkert tidigt 80-tal) så nu behövde jag sticka oket för att se om det blev bra och det blev det inte. Men som kofta till min docka som är stor som en baby får den duga = )
Har köpt så fint Filisilkgarn från Tant Kofta som jag nu stickar i, men det blev inte så bra nu heller, så det är bara att börja om!